Hát.. ez is elérkezett!

Ezennel a lacfiagi.hu blogot újratöltöm! 🙂
A kezdéshez pedig remek alkalom, hogy mindjárt van egy olyan témám, amelyről sokan gondolják, hogy nincs mit tudni róla, pedig sajnálatosan dehogy nincs! 🙂
Ez pedig nem más, mint egy remek kiegészítő, a nyakkendő csíptető és használata (csíptető és nem tű, mert az más!)
Szándékosan írtam a használat szót, mivel ez elsősorban használati tárgy, csak másodsorban alakult dísztárggyá.

Eléggé egyértelmű a funkciója – a nyakkendőt az inghez csípteti, ezzel sok kalamajkától megóvja a viselőjét, pl. ebéd közben nem lóg a levesbe, nagy szélben nem repked az arca előtt, fontos szerződés aláírását cseppet sem akadályozza, kordában tartja a nyakkendőt.
Ugyan a mostani divatfotókon gyakran látni, hogy a nyakkendő szárai szinte külön életet élve csaponganak viselőjük mellkasán és ez akár klassz is lehet, mégis munkahelyi, vagy egyéb kontrollált környezetben remek hasznát veheti a csíptetőnek. Emellett eggyel több apró eszköze a megjelenés díszítésének, egyénivé alakításának.

Választhatsz nagyon sima. letisztult darabot, klasszikus üzlet/öltöny viselethez, vagy karakteres, viccesebb darabokat casual megjelenéshez, a paletta széles. A lényeg itt is a viselési szabályok ismerete, álljon itt tehát 3 egyszerű pontba szedve:

  1. Sokan túl magasra, vagy túl alacsonyra teszik a csíptetőt. A korrekt helye az ing 2. és harmadik gombja között van középtájt.

 

2. Nagyon fontos, hogy jól válaszd ki a csíptetőt a nyakkendőd szélességéhez. Vannak hagyományos szélesebb modellek és keskeny nyakkendőkhöz valók.
SOHA nem lehet a csíptető azonos szélességű, vagy urambocsá’ szélesebb. mint a nyakkendőd. Szarvashiba!

 

3. A nyakkendőcsíptető értelemszerűen arra való, hogy a nyakkendőt az inghez rögzítse, ezért a nyakkendő mindkét szárát az inghez csíptetjük, nem csak az alsót,                   hiszen úgy értelmét veszti az egész.

 

Mint azt már a LacfiAgi – MenCulture with Love  FB. oldalamon beharangoztam, most a dán Trendhim cég termékeivel ismerkedünk, amelyeket a magyar webáruházukon https://www.trendhim.hu/ keresztül könnyen elérhettek. A tőlük kapott nyakkendőcsíptetőket itt is megmutatom nektek.

Ez a trendy military matt csíptető, keskeny nyakkendőre casual szettekhez.

 

A finom szál-csiszolt hatású klasszikus csíptető konzervatív/klasszikus megjelenéshez

A mókás-karakteres bajusz csíptető lezser kombinációkhoz

 

…és még néhány fotó inspirációnak….

 

Örülnék kommenteknek, érdekelne, hogy a három Trendhim nyakkendő csíptető közül ti melyiket választanátok és milyen összeállításhoz viselnétek?
A három nekem legkedvencebb  kommentelő ajándékba kapja a szóban forgó csíptetők valamelyikét! 🙂