Üzleti öltözködési tanácsadás

Személyes Üzleti öltözködési tanácsadás

Üzleti életed során elérkezik a nap, amikor ki kell lépned az online világból! Nem bújhatsz többé a számítógéped, telefonod, íróasztalod mögé. Az ügyfeleid számára nem lehetsz már csupán egy jól megtervezett, ízléses weboldal, egy szép kiállítású névjegykártya, egy udvarias és hatékony telefonos ügyfélszolgálat.

 

Egyszer csak meg kell jelenned, meg kell szólalnod mások előtt, virtuálisból valós üzletet képviselő valódi, hús-vér üzletemberré kell válnod minden téren.

 

Ilyenkor a legfontosabb, hogy ne csalódást okozz, hanem nagyon kellemes meglepetést!

 

Vannak az off-line világban olyan dolgok, gesztusok, amelyek segítségével nyomot hagyhatsz másokban.
Ilyen például a harmonikus, a partnert és az alkalmat tisztelő megjelenésed, egy jó étteremben elköltött kifogástalan vacsora az üzletfeleddel, egy jól szervezett tárgyalás, egy rendezvény, amire évek múlva is emlékezni fognak a meghívottak, .sorolhatnám még.

 

Ezek azok a tényezők, amelyek az ügyfeledre, mint emberre hatnak, és akkor is melletted szólnak majd, amikor egy hozzád hasonló kaliberű konkurenciád és közötted kell dönteniük.
Ha utaztál már Business Class-on, akkor emlékszel az érzésre. Lágy, kellemes de nem zavaró zene, a kívánságaidat leső, de mégsem tolakodó személyzet, az ízletes és ízléses fogások étkezéskor, – megbecsültnek, kiemelten fontosnak érzed magad.

 

Ezt az érzést kell keltened az ügyfeleidben, amikor veled találkoznak. Legyen ez csak egy kávé, vagy egy nagy rendezvény.

 

Az, hogy erre képes légy, művészet, de ne ijedj meg, megtanulható!

 

Welcome to Business Class!

 

Találkozunk?

 

Jó megjelenést

 

Lacfiagi_alairas_2.fw

Üzleti öltözködési tanácsadás

Személyes Casual öltözködési tanácsadás

Milyen szempontokat vettünk figyelembe a választáskor a méreten és az évszakon kívül?
Végiggondoltuk, hogy milyen színű és anyagú nadrágokhoz és ingekhez fogja viselni, az ingek mintásak-e, ha igen, akkor csíkosak, vagy kockásak?

 

Erről jutott eszembe, hogy írjak egy keveset a minták összehangolásáról egy öltözéken belül.

 

Elöljáróban leszögezem, hogy az a tézis már régen megdőlt, miszerint mintát mintával nem viselünk. Ám nagyon nem mindegy, hogy milyen mintát és milyen léptékű mintát viselünk együtt.

 

Bátran variálhatunk pöttyöt a csíkossal, vagy kockással, virágmintát a geometrikussal, szóval mindent mindennel, mindaddig, amíg egy-két aranyszabályt figyelembe veszünk:

 

A minták léptéke soha ne legyen egyforma, vagy közel azonos, mert kusza, zavaró, vibráló hatást kelt.

 

A lépték legyen eltérő, tehát apró minta a nagyobbal, vastag csík vékonnyal, függőleges csík a ferde csíkozással, vagy vízszintessel, sűrű minta a ritkával.

 

Ami az összeállítást összehozza, harmonizálja, az az öltözék több darabján megjelenő azonos szín, vagy színek.

 

A jól összehangolt minták nemcsak, hogy passzolnak egymáshoz, de erősítik,kiegészítik, hangsúlyozzák is egymást. A mintás ruhadarabok, vagy kiegészítők (nyakkendő, díszzsebkendő) jól alkalmazva kreativitást, dinamizmust,egy kis játékosságot visznek a megjelenésbe, tehát mintára fel!

 

Megjegyzés: ezek az összeállítások nyakkendő nélkül is “működnek”, lazább alkalmakkor. Néhány képen legombolt gallérú ing szerepel de fontos megemlítenem, hogy ez a gallér nem felel meg az Európában elfogadott, szigorúan klasszikus üzleti megjelenés szabályainak.

 

 

Ahol nincs ilyen elvárás, ott bátran viselhető. 🙂

 

Lacfiagi_alairas_2.fw